Thursday, April 22, 2010

Kenapa tidak disahut cabaran Lim Kit Siang? Pemimpin Umno gelabah

Kalau dah buat salah jangan salahkan orang lain, Begitu juga dengan kes serangan peribadi terhadap calon PR di Hulu Selangor Dato' Zaid Ibrahim yang akan mempertahankan kerusi P94 di Hulu Selangor. Lim Kit Siang telah mencabar pemimpin Umno yang beragama islam agar membuat pengakuan bahawa mereka tidak pernah minum minuman syaitan itu. Kenapa sampai sekarang tiada diantara mereka yang disebut Lim, Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Abdul Aziz, Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein, Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Abdul Razak.

Jika mereka tidak minum sudah semestinya akan dibuat kenyataan balas mengaku mereka tidak pernah minum arak, tapi sebaliknya tiada lagi pengakuan dibuat oleh mereka ini. Yang terbaru Khairy Jamaluddin yang ditanya oleh pemberita tentang gambar yang tersebar diinternet yang dilihat sedang bersama dengan seorang lelaki yang tidak dikenali dan dua orang perempuan yang diatas meja tersebut dihidangkan dengan begitu banyak botol-botol arak. Namun dinafinya dan ditanya balik "adakah awak nampak dalam gambar tersebut saya minum"? Namun yang jelas tiada pengakuan yang dibuat dan apa yang pasti setelah ditanya beberapa kali tentang itu , beliau cuba mengelak dan tidak mahu menjawapnya.

Kalaupun apa yang dikatakan dan dinyatakan oleh pemimpin Umno yang sudahpun diketahui oleh umum yang ada dikalangan mereka yang minum arak, namun kes ini tidak dimainkan oleh PR kerana ianya bersifat peribadi, kalau nak dikirakan calon dari Bn lagi la kuat minum , namun tiada yang mempertikainya, sedangkan arak dilarang meminumnya kepada semua umat manusia dan bukan untuk orang islam sahaja.

Cabaran Lim tidak disahut bermakna mereka yang dinyatakan oleh Lim adalah yang bersifat pengecut dan tidak boleh untuk mempertahankan diri dari serangan oleh pihak musuh, jika begitu bagaimana mereka hendak menjaga kepentingan rakyat yang amat merlukan keikhlasan pemimpin yang mereka pilih dalam pihanraya. Sepatutnya pengundi dikawasan PRK P94 telah tahu akan apa yang boleh dilakukan oleh pemimpin PR yang selama ini hanya memikirkan untuk memajukan dan berkhidmat untuk rakyat.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...